Bare Minerals

Också kallat id. smink... Jag prövade min systers nya bare minerals start-kit och är frälst. Jag älskade det och helt plötsligt så verkar mitt gamla smink tråkigt och dåligt.. Konstigt nog.. Med andra ord så måste jag nu köpa nytt smink?!

Det var verkligen naturligt och jag tycker att resultatet var att man såg riktigt frisk ut. Min pojkvän sa till och med "du är verkligen snygg i det där sminket" hur ofta hör man det från en kille om smink. "Boyfriend testet" måste ju vara det bästa testet för det mesta och i det fick Bare Minerals 5 stjärnor;)


Djungeltema

För att följa upp på vad jag menade med djungeltema så tänkte jag visa de här bilderna som jag målade med små budskap på som tex. "tack för att ni kom" och "Välkommen till Mathildes kalas"

Om det är nån som skulle vara intresserad av att göra egna så skulle jag eventuellt kunna göra några mallar eller liknande. Det är inte för att jag smickrar mig själv med att låtsas vara världens bästa konstnär. Men det är ett billigt sätt ätt få några söta dekorationer:)Ursäkta den dåliga bildkvaliteten :/

Djungeltårta

Den här tårtan gjorde jag till Tildes födelsedagskalas.. Kalaset hade djungeltema och därav tårtan. Den innehåller chokladmousse och jordgubbsmousse och är täckt med sugarpaste.


B-day

Min lilla tjej fyllde två år för snart en månad sen. Både jag och hennes pappa hade tagit ledigt dagen till ära och vi spenderade dagen på Zoologisk have i Köpenhamn. Det var faktiskt en perfekt underhållning till en 2-åring i ett par timmar så om ni har vägarna förbi Kopenhamn så kan det varmt rekommenderas! Inträdet är ganska dyrt, 140:- per vuxen och 80:- för barn (barn under 3 är gratis). Just nu kostar det 110:- per vuxen eftersom att det är lågsäsong.

Här kommer ett par bilder från dagen och från Zoo.


Home sweet home..

Äntligen hemma! Det har varit en lång bilresa men Mathilde har varit en ängel. Hon har suttit och tittat på film och kanske ätit mer kex än man borde äta på ett halvår men vad kan man begära av en 2-åring:)

Piñata

Jag tänkte visa en pinata jag gjorde till Mathildes födelsedag. Jag tyckte att det var onödigt att köpa en men det tog faktiskt en del tid att få den tjock nog så att den skulle kunna tåla några slag. De flesta har väl som barn prövat att göra papmache saker, det här är samma princip.

Det här behöver du:
Ballong med den storleken som du vill att pinatan ska ha.
Mjöl
Vatten
Målarfärg
silkepapper (frivilligt)
Istället för mjöl och vatten kan du använda tapetklister, det tror jag faktiskt att jag skulle rekommendera, speciellt om ni har det hemma redan.

Så här gjorde jag:
Jag köpte en stor ballong och så blandade jag 2 delar vatten och 1 del mjöl. Sen doppar man 10 cm breda tidningsremsor och kladdar på dem på ballongen. först gjorde jag ena halvan och lät det torka och sen vände jag ballongen och gjorde andra sidan och så upprepade jag processen ett par gånger. Jag lät det torka framför öppna spisen för att förkorta väntetiden lite..

När den var torr så prickade jag hål på ballongen och fyllde den. Jag fyllde den med olika pysselsaker till barnen (glitter, pennor, små papper mm.) och lite godis och sen täckte jag över hålet i botten . I toppen gör man 2 hål som man drar ett snöra igenom för att kunna hänga upp pinataen.

Sen är det bara att måla den som man vill. Här är det färdiga resultatet:

Det var en del jobb men det var uppskattat av både barn och vuxna!

Tips: för att det ska vara svårare för större barn och vuxna så låt dem ha ögonbind på sig och snurra dem ett par varv;) 

 


Cake

Att baka tårtor är en av alla mina hobbys, den här gjorde jag till Simones skolavslutning.
De är fylld med chokladkräm och vaniljkräm och täckt med sugarpaste. Med tanke på extremt tidspress så tycker jag den blev helt ok, det är också min allra första våningstårta och topsy turvey.


Thank god...

För dvd-spelare, kex och bärbar dator! Just nu sitter jag i bilen på väg hem, skulle tro att vi har ca. 4 timmar kvar. Det ska bli skönt att komma hem men det är alltid lika sorgligt att åka från vänner och familj.

Vi har varit i sthlm för att träffa min mormor som på det senaste året bara blivit sjukare och sjukare. Det är konstigt att se den starkaste kvinnan man känner bli så liten och hjälplös och man blir ledsen när man tänker på att hon hatar att vara så där hjälplös. Det är också så värdelöst att man inte kan göra nåt för att hjälpa henne och att vi har så långt att åka för att överhuvudtaget träffa henne. Ni som bor nära era nära, var glad för det och ta vara på dem och träffa dem så ofta ni kan. Man vet inte hur länge man kommer att ha dem.

Nästa gång vi kommer upp är till jul. Jag firar varannan jul i Danmark/Sverige och i år är det i Sverige vi ska vara. Det ska bli kul eftersom att båda mina sysslingar som kommer vara där har söner som snart blir 2 år precis som Tilde. Det ska nog bli full fart på! :)

På tal om jul så såg jag att ni inte har så mycket jul framme i Sverige än. Köpenhamn beter sig som att det är jul om en vecka. Den 3/11 släpptes julölen i år och efter det är det tydligen fritt fram att spela julmusik, pynta och bombadera butikerna med julsaker. När är det för tidigt att fira jul?

Så prövar vi igen...

Det är minst ett år sen jag skrev på den här bloggen. Det hände en del i mitt liv och plötsligt hade jag inte lust att skriva om mode och inredning mer, det var saker och personer i verkliga livet som var viktigare. Men nu känner jag lusten att skriva igen, lusten att skriva om viktiga saker och faktiskt även lusten att skriva om strunt.

Det här året har varit det värsta och bästa i mitt liv. Jag har förlorat en av de viktigaste personerna i mitt liv och jag har fortfarande inte kommit så långt i sorgen att jag kan prata eller i det här fallet skriva om det utan att gråta så tror jag väljer att skriva om det en kväll när tårarna ändå pressar sig på och jag känner mig redo att dela med mig om den bästa människan jag nånsin känt.

På den andra sidan så blev min dotter 2 år för ca. 1 månad sedan och hon är en underbart galen liten buse:) Hon har alltid full fart på och hon är nästan alltid glad förutom när hon är sur för då är hon riktigt sur! Men så är kanske de flesta lite små-trotsiga 2-åringar;) Hon vet vad hon vill och hon vet hur man manipulerar mamma och pappa till att få det, haha. Men hon är också väldigt uppmärksam på hur alla mår och faktiskt väldigt omtänksam. Det är underbart att se henne utvecklas till en så fin person.

På tal om 2-årsdagar, här är en bild från Mathildes födelsedag. Vi var i Zoologisk have i Köpenhamn. (Jag lägger upp fler bilder från födelsedagen och kalaset en annan dag)

Mathildes 2-års dag i Zoologisk have.


Nu ska jag krypa ner brevid min redan snarkandes man och mysa för i morgon väntar en 7 timmar lång bilresa tillbaka till Köpenhamn.

God natt!RSS 2.0