Sovrum

Här är ett litet smak prov på vad jag har tänkt mig att köpa till vårat sovrum:Det vårt sovrum och resten av vår lägenhet saknar är verkligen lite hygge (danskt ord för typ mys). Vi har bott här i ca nio månader och vi har gjort massor här hemma men det som liksom fått komma sist är mysfaktorn = ljus, tavlor, foton osv.
Tror ni inte vi kan hitta lite sånt på ikea idag iaf? :)

God förmiddag!

Idag är det superväder ute och jag och Tilde (Mathilde) ska snart ta en liten promenad i väntan på att C ska komma hem. Jag fick ha lyxig sovmorgon i morse, Mathilde vaknade runt halv 8 och då sa min fantastiske andra hälft att jag fick sova vidare ett tag. Till hela kl. 9, Lyx!
Vi gör så ibland, låter den andra sova ut. Alla med små barn vet ju nog att det med sömn kanske inte alltid är det man får mest av. Fast halv 8 är ju helt fantastiskt det också egentligen.
Mathilde sover från runt 19.00 till runt 7.00 och har gjort det i flera månader nu (med vissa undantag och en del promenader om natten för att ge henne nappen).. Jätteskönt! Om det är nån med barn som kikar in här; När började era små knottar sova natten igenom?

Något nytt som lillan börjat med är också att dra upp knäna under sig, så mån ikke hon kryper snart:)

Ha en bra dag!

IKEA

Ja i morgon ska vi inte bara få byggt skåp utan vi ska också pallra oss i väg till Ikea, för ja det finns hela 4 ikea varuhus i danmark. Håller ni inte med om att man alltid känner som om man inte borde handla på ikea eller t.ex. hm när man är i ett annat land men på nåt sätt så hamnar man alltid där ändå? haha.
Men i varje fall, jag älskar Ikea! nackdelen är väl bara att man kommer hem med tre gånger så mycket som man hade tänkt sig!

Möbler är väl kanske inte det man handlar mest när man är på semester nånstans men har ni vägarna förbi Danmark eller Malmö så borde ni kika in på Ilva. Det är en fantastisk butik, lite dyrare än Ikea men ack så mycket fint det finns!
Annars kan ni ju besöka Jysk som ju kommer härifrån! :)

Det här är i varje fall ett litet smakprov på vad vi ska handla i morgon på Ikea:


Myskväll

med mig själv:) Casper är med killarna och kollar på fotboll så jag passar på att ta på mjukisarna och först mysa med Mathilde och nu när hon sover så har jag tittat på desperate housewifes (som ni i sverige ligger några avsnitt före i, så avslöja inget nu)  och danska serien "dagens man" som handlar om att en kille kommer in och blir bedömd av 20 tjejer och tillslut får han gå på date med en av de som är kvar.
Sist min syster var här sa hon "varför har vi inte det i Sverige?" men jag vet inte.. det är en aning löjligt men skönt att sitta och glo på ändå liksom. Ni vet en av de där serierna man sitter och tänker "men vad löjlig hon är" eller "sådär kan man väl inte göra" och riktigt gottar sig när andra gör bort sig, för det är det väl inte bara jag som gör? :)


Bloggkartan

Jag har lagt till min blogg på bloggkartan!
http://bloggkartan.se/registrera/27771/danmark

Byggare bob

När vi flyttade in i lägenheten här  så bestämde vi oss för att riva ett stort fult skåp som stod i hallen. Bakom skåpet gömde sig några riktigt fula rör och de rören har varit blottade i vår hall sedan dess. Efter lite otur med hantverkare har vi idag äntligen varit och shoppat materialer till skåpet och i morgon kommer trevliga Frank och bygger ett stort hörnskåp åt oss! Dejligt!

Bilder kommer när det är klart!


Tips!

Vill du ha fler besökare på din blogg?

Klicka på den här länken: Viraltrafik

Det tar bara ett par minuter att registrera sig och med liten ansträngning kan du få flera tusen besökare!

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen! Jag tror jag är nästan sist i världen att öppna en ny blogg men here we go.

Jag heter Maria, är 21, bor i Köpenhamn tillsammans med min danska pojkvän och vår snart 8 månader gamla dotter Mathilde. Jag antar att jag räknas som en ung mamma, i varje fall i stockholmsmått : )  Men det här kommer inte att bli en direkt mamma-blogg. Jag hade mer tänkt mig en livs-blogg och eftersom att Mathilde är en jättestor och underbar del av mitt liv så är det klart att jag kommer att skriva om henne och om andra "barnsaker". Utöver det så tänkte jag skriva om intressen som Inredning och Mode. Jag håller just nu på att inreda vår lägenhet som vi fick för snart 9 månader sen och jag hade tänkt slänga in bilder och så på det! Jag kommer ursprungligen från stockholm, eller som barn bodde jag i Norrtälje utanför stockholm men flyttade som tonåring. Nu bor jag i varje fall som sagt i Köpenhamn och hade tänkt skriva lite tips och guider om den här underbara staden

Just nu ser jag det här mest bara som ytterligare ett intresse, jag har tänkt på att starta en blogg länge men det är först nu jag har tid och om jag ska vara ärlig har jag nästan lite för mycket tid, är ju mammaledig. I varje fall är det här till att starta med bara ett intresse och en chans att skriva av mig lite. Men om det finns intresse att läsa det jag skriver så är det ju bara ett plus. Det är ju alltid trevligt att ha någon att bolla åsikter, tips och annat med :)

Här kommer några bilder på mig, Mathilde och Casper för att presentera mig lite:


RSS 2.0