Barnrum!

Här kommer lite bilder på Mathildes rum. Rosa och flickigt kan man väl säga att det är. När hon blir gammal nog så får hon själv bestämma vilken färg hon vill ha, tills dess får mamma har roligt:) hehe






Söt som socker

Idag började dagen med en liten sovmorgon, tack vara min kära C. Han har bara varit söt som socker den senaste tiden:)

Och på tal om socker så droppar jag det med start igår. Blev lite inspirerad av min syster som dragit igång i måndags! Jag är väl egentligen så kallat normalviktig men jag tror att det är många som känner igen sig i att man har en målvikt som man haft nästan så länge man kan minnas, ett par kg man vil gå ner. Nu är det bara så att de där kilona jag tänkt gå ner hur länge som helst det har jag efter graviditet och allt gått upp istället. haha, typiskt! Så nu är  det dags att  röra på rumpan och ta tag i eländet!

Så dagen startade jag med en dejlig portion havregrynsgröt! suck, varför är jag inte bara en hurtbulle av naturen eller en sån som älskar havregrynsgröt och mörkt bröd.

 

Jaja nu ska jag i dagens anda gå en lång så kallad "power-walk". Adios!

Kitchen

När jag ändå sitter här kan jag ju passa på att fortsätta rundvandringen runt vår lägenhet och tänkte alltså visa lite köksbilder... Jag tycker inte särskilt mycket om vårt kök :/ det har en lite udda färg.. men men, det får vi nog leva med.





Bordet i mitten kommer från ikea och är en köks-ö fast utan lådorna under, vi har målat en skoltavelvägg i hörnet med magnetfärg under som faktiskt är ganska praktiskt. Ja det är väl egentligen det. lite tråkigt, jag vet. hehe.

Whats new?

Dagen har spenderats inne i "byen" (stan) där jag och Mthilde har shoppat lite på rean som just nu pågår här, är det rea i sverige också?

Nu är jag trött! det är jobbigt att gå inne på strøget. Orsakerna till det är att det är extremt mycket folk och massor av turister + att butikerna inte direkt är gjorde för att kunna gå med barnvagn i... Så om ni kommer till Köpenhamn så kan jag rekomendera att gå i någon av de stora köpcentrena istället, om det är shoppa ni ska (Ska ni turista så är ju strøget såklart ett måste). Det finns jättebra och stora köpcentrer här.. t.ex. Field, Fisketorvet och city2. Fisketorvet ligger på dybbelsbro station endast en station från huvudbanegården. Till Fields kommer man med metro.
Det här är såklart om man vill till de vanligaste butikerna som hm, zara, vero moda, top shop osv. Vill man till t.ex. monki så måste man in till stan.
Utöver den vanliga shoppingen så bjuder köpenhamn på massa bra second hand shopping och de är ju hejare på design också danskarna. Det kan jag skriva vidare om i ett senare inlägg:)

I varje fall så höll jag mig i skinnet och kom bara hem med två påsar. Den ena innehöll lite barnkläder och en lång kjol+vitt linne till mig. ganska basic alltså. Den andra påsen innehåller ett riktigt fynd som jag kan visa senare...


Toys!

För både vuxna och barn:)
Efter att C kom hem gick vi ut och handlade och precis som vanligt kom vi hem med mer än vi behöver. haha.
Mathilde fick en liten nalle puh leksak som snurrade och gjorde roliga ljud som hon blev väldigt glad för.




Mamma fick också lite kul som lite ljus, nya salladsbestick och kanna från marimekko. Köpte även några ramar till en fotovägg vi håller på att fixa där  hemma. Bilder på det kommer nog också nån gång i framtiden.



Sen köpte jag även en kräm från dove som ska ge lite fusk-solbränna.. har prövat den förut och om man nu vill använda nån slags brun-utan-sol så är det här ett bra alternativ. Den ger lite bränna varje gång du använder den och den blir inte alls så ojämn som vissa andra produkter. Lukten ska jag nog inte säga så mycket om för ja, den luktar brun-utan-sol flera kilometer bort! men det positiva är att lukten försvinner ganska snabbt och är i varje fall helt borta efter en dusch och så är den billig; 30 danska kronor fick jag ge på bilka! :)




Surprise!

Precis eftan er att jag lämnat datorn så kom min älskade hem med en fin bucket blommor bara för att säga att han älskar mig! hur söt får man bli? :) Det är viktigt att hålla liv i romantiken när man har en liten knotte här hemma.
Såg på tv om ett par som väntade barn och firade månadsdag varje månad och sa att de hade tänkt fortsätta med det efter de fått barn också, gulligt eller orealistiskt? Som sagt håller jag med om att det är viktigt att tänka på förhållandet men tiden blir ju liksom lite knapp med ett litet barn.. kanske bara är jag som är oromantiskt, haha. hur håller ni liv i erat förhållande?


En nyvaken Mathilde välkomnar sin snälla pappa hem!:)


moving on..

bort från datorn:) Jag suttit här allt för länge. Så nu ska jag göra lite nytta och städa lite innan Mathilde vaknar.
Ha en bra fortsatt dag!

Cake

Här är bilden på den tårtan jag gjorde till min syster eftersom att hon inte fick smaka den tårtan jag gjorde till födelsedagen. Vi  hade inte så mycket tid så det blev lite "ihopslängt" men vi hjälptes åt att göra rosorna på toppen och i slutendan blev den ganska fin och god! :)

Den är fylld med daim-mousse med chokladbitar, hallon-mousse och täckt med grädde och sen sugarpaste. Den blev lite i det "miffigaste" laget för mig som föredrar lite lättare tårtor men som sagt den var god.

Om det finns nåt intresse att få recept på mousser eller bottnar eller nåt sånt så kan jag lägga upp det på ett senare tillfälle!



Min lilla älskling

åh vad man bara älskar de små liven... man kunde inte ana innan man fick barn hur mycket man skulle älska dem. Hon är mitt ett och allt! Den senaste veckan har hon börjat vinka och klappa händerna och säger man "give me five, Mathilde" så slår hon sin lilla hand mot min.. Sötnosen!
Alla ni med små barn där ute, vad var det första de "lärde sig?"



Haha man får njuta av att vara liten och få kladda mat i hela ansiktet så länge man kan. den tiden vara ju inte så länge:)

Pyssel

När jag väl är igång här med att skriva så kan jag passa på att visa en av mina sysselsättningar.. jag brukar göra födelsedagskort när vänner och familj fyller år. Jag är inte så duktig men det är ett kul sätt att fördriva tiden och göra nåt personligt till dem man tycker om!
Jag älskar Panduro, där kan man hitta allt möjligt kul..fast egentligen kan man ju göra kort och sånt av nästan allt, bilder från tidningar, gamla foton, bilder från datorn, blommor osv osv..

Här kommer iaf ett smakprov på kort jag gjort... eller ja det är de enda två jag har tagit kort på så ni får nöja er med dem, hehe.




Den ena är till min svigerfar(svärfar) och den andra till min kærestas(pojkvän) dotter:)

Vår lägenhet

Jag hade lovat lite bilder på lägenheten och vi kan väl börja med vardagsrummet:) här kommer ett litet smakprov.. det är gamla bilder så det ser lite annorlunda ut nu.





Kistan har min morfar gjort och jag bara älskar den, lampan är från silvan, Soffan från Biva, bord och stolar från dan-møbler, matta och kuddar är utbytta nu men kommer från ikea&Jysk.

Så här ser det ut om man sitter i soffan och tittar ut i köket...



Fler bilder på det kommer också senare!


senaste veckan...

har varit riktigt hektiskt...och riktigt rolig! En av mina bästa vänninor från sthlm har varit här och likaså min syster och hennes kille. Vi har även hunnit med en 40-års fest/fotbollsfest. Ni kan nog gissa vilken match det var? Sverige-Danmark såklart! Ja där satt jag enda svensken tillsammans med ca. 30 fotbolls-glada danskar. haha. Man kände sig ju lite ensam, särskilt under natonalsången och målet såklart. men men, det var roligt iaf!

Till festen blev jag frågad om jag inte kunde baka tårtorna och den utmaningen mottog jag glatt! det här är den första tårtan jag gjort med sugarpaste och jag blev väl skapligt nöjd med resultatet.. Men jag hoppas att övning ger färdighet:)

Här kommer iaf några bilder. Fotbollen är inte riktigt klar, men hittade inga andra bilder på den. Den saknar lite färg och lite kristyr . Blixten får tårtan att se lite glansig ut ,men det var den inte i verkligheten.



Tårtorna hade tre olika fyllningar...Bollen hade choklad-mousse&hallon-mousse, "gräset" hade daim-mousse&mosade hallon/jordgubbar, flaggan hade vit toublerone-mousse&blåbärs-mousse:)

I veckan gjorde jag även en liten tårta till min syster.. bilder på den kommer senare:)

RSS 2.0